Składniki :

  • 15 dużych krewetek
  • 15 plasterków boczku wędzonego
  • łyżka masła
  • mix dowolnych warzyw i sałat jako sałatka do podania przyprawiona solą, aceto balsamico i oliwą

Glazura :

  • 1 małe zmiksowane na mus słodkie jabłko
  • 1 czubata łyżeczka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • sól, chili
  • łyżeczka ostrej oliwy
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy przygotować glazurę mieszając dokładnie ze sobą wszystkie jej składniki. Krewetki należy poowijać w plasterki boczku [można nadziać na patyczki od szaszłyków by łatwiej się smażyło] i usmażyć z dodatkiem masła smarując przy każdym obracaniu grubo glazurą. Warzywa na sałatkę wymieszać i przyprawić solą, aceto i oliwą. Sałatkę rozłożyć na półmisku lub w miseczki podzielone na porcje i do każdej porcji rozdzielić krewetki. Od razu podawać.