Składniki :
- 15 dużych krewetek
- 15 plasterków boczku wędzonego
- łyżka masła
- mix dowolnych warzyw i sałat jako sałatka do podania przyprawiona solą, aceto balsamico i oliwą
Glazura :
- 1 małe zmiksowane na mus słodkie jabłko
- 1 czubata łyżeczka miodu
- sok z połowy cytryny
- sól, chili
- łyżeczka ostrej oliwy
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy przygotować glazurę mieszając dokładnie ze sobą wszystkie jej składniki. Krewetki należy poowijać w plasterki boczku [można nadziać na patyczki od szaszłyków by łatwiej się smażyło] i usmażyć z dodatkiem masła smarując przy każdym obracaniu grubo glazurą. Warzywa na sałatkę wymieszać i przyprawić solą, aceto i oliwą. Sałatkę rozłożyć na półmisku lub w miseczki podzielone na porcje i do każdej porcji rozdzielić krewetki. Od razu podawać.