Składniki :

  • – 1 łyżka oliwy
  • – 500 g mielonej wieprzowiny
  • – 1 średnia drobno posiekana zielona papryka
  • – 1 świeża drobno posiekana czerwona papryczka chili
  • – 1 zmiażdżony czosnek
  • – 1/2 szklanki drobno posiekanych liści świeżej kolendry
  • – 8 tortilli
  • – dodatkowe 2 łyżki oliwy
  • – 2 szklanki grubo startego żółtego sera

Wykonanie :

Rozgrzać łyżkę oliwy na dużej patelni, smażyć mięso, mieszając, ok. 10 minut, aż się przyrumieni. Dodać paprykę, chili, czosnek, podgrzewać dalej, cały czas mieszać. Zdjąć z ognia, dodać kolendrę. Pozostałą oliwą posmarować tortille z jednej strony. Mięso rozprowadzić równomiernie na połowie placków, położonych na patelni stroną posmarowaną oliwą, posypać serem. Przykryć drugą połową tortilli, natłuszczoną stroną do góry. Smażyć tortille do momentu, aż się lekko przyrumienią. Pokroić na ćwiartki i podawać z sosem guacamole.