Składniki :
- – papier ryżowy
- – tyle plasterków pozostałych składników ile mamy zamiar zrobić rulonów z papieru ryżowego : plasterki chudej indyczej szynki
- – plasterki pomidorów lub całe pomidorki koktajlowe
- – plasterki dowolnego sera pleśniowego
- – 10 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką
- – liście sałaty masłowej lub innej dowolnej ulubionej – można też zmieszać kilka gatunków sałat
- – kiełki rzodkiewki
- – pieprz kajeński, sól, olej i oliwa do smażenia, jasny sos sojowy
Wykonanie :
Oliwki pokroić w plasterki. Ser pleśniowy też w plasterki a potem w długie paski. Papier namaczamy i kładziemy na zwilżonych blacie. Rozkładamy papier i układamy na nim plaster szynki, sałaty, troszkę kiełków, i kilka pasków sera pleśniowego. Na środku plaster pomidora przekrojony na pół i złożony na sobie lub cały pomidorek koktajlowy – jak kto woli. Całość posypać pokrojonymi oliwkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim. Całość zwinąć w rolki. Rozgrzać olej i oliwę, włożyć roladki i smażyć 3 minuty na sporym ogniu na złoto. Podawać na ciepło z sosem sojowym.