Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka [ można użyć też wołowinę lub wieprzowinę] pokrojona w mniejsze kawałki, przyprawiona solą, pieprzem, curry, słodką, ostrą i wędzoną papryką i usmażona na rumiano
  • 1 awokado pokrojone na drobniejsze kawałki lub plastry
  • pół szklanki tartego sera cheddar
  • 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
  • opakowanie chipsów tortilla

SOS :

  • 3 posiekane lub przeciśnięte ząbki czosnku
  • sok z całej cytryny
  • sól, pieprz, chili
  • szklanka śmietany 12%
  • 2 łyżki sosu chili

Wykonanie :

W dość płytkim naczyniu żaroodpornym ułożyć chipsy na całej powierzchni, na nie pokrojone pomidory, usmażonego kurczaka, tarty ser i zapiec całość pod grillem w piekarniku by ser się stopił. Następnie polać wcześniej przygotowanym sosem i serwować z awokado.