Składniki :
- 1 pierś z kurczaka [ można użyć też wołowinę lub wieprzowinę] pokrojona w mniejsze kawałki, przyprawiona solą, pieprzem, curry, słodką, ostrą i wędzoną papryką i usmażona na rumiano
- 1 awokado pokrojone na drobniejsze kawałki lub plastry
- pół szklanki tartego sera cheddar
- 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
- opakowanie chipsów tortilla
SOS :
- 3 posiekane lub przeciśnięte ząbki czosnku
- sok z całej cytryny
- sól, pieprz, chili
- szklanka śmietany 12%
- 2 łyżki sosu chili
Wykonanie :
W dość płytkim naczyniu żaroodpornym ułożyć chipsy na całej powierzchni, na nie pokrojone pomidory, usmażonego kurczaka, tarty ser i zapiec całość pod grillem w piekarniku by ser się stopił. Następnie polać wcześniej przygotowanym sosem i serwować z awokado.