Składniki :
- -> 4 czerwone cebule
- -> 6 ząbków czosnku
- -> 2 pory
- -> oliwa z oliwek
- -> drobno pokrojona wędzonka lub boczek
- -> 1kg mięsa mielonego
- -> 2 kostki rosołowe warzywne
- -> sól,pieprz,czerwona ostra i słodka papryka,pieprz cayenne
- -> 1 mała marchewka
- -> 1 mała pietruszka
- -> mały kawałek selera
Wykonanie :
Cebule drobno posiekać i mocno usmażyć na oliwie,dodać mięso i równie mocno usmażyć. Dodać przyprawy,wcisnąć czosnek i chwilkę posmażyć. Zalać bulionem warzywnym,dodać pokrojonego w cienkie krążki pora,dodać drobno posiekany i wcześniej podsmażony boczek,marchew,selera i pietruszkę pokrojone w drobną kosteczkę. Całość gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.