Składniki :
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 duża marchewka
- pęczek pietruszki
- pęczek koperku
- maślanka
- masło
- suszone pomidory
- oliwa ze słoika po suszonych pomidorach
- 2 czerwone cebule
- pieczarki
- makaron łazanki
- sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, czubryca czerwona i zielona, pieprz ziołowy, chili, czerwona słodka i ostra papryka, jarzynka
Wykonanie :Na początku należy mocno usmażyć posiekane w półplasterki pieczarki i cebule pokrojone w kostkę na maśle z oliwą z pomidorów.
Następnie należy pokroić marchewkę w zapałki i dodać do smażących się grzybów.
Można podlać odrobiną wody.
Dodać wszystkie przyprawy.
Mięso pokroić w cienkie i dość krótkie paseczki i dodać do całości.
Smażyć całość cały czas mieszając aż mięso straci surowość.
Suszone pomidory posiekać w cienkie paseczki i razem z drobno posiekaną zieleniną dodać do gulaszu.
Dusić całość podlewając co kilka minut szklanką maślanki.
Na koniec spróbować i ewentualnie doprawić.
Gulasz można z powodzeniem zagęścić mąką wedle upodobań.
Podawać z makaronem łazanki.