Składniki :
- 5 krewetek tygrysich (tyle ile planowanych porcji – po jednej na porcję)
- pół szklanki pokrojonego ananasa
- sałata lodowa
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz
- 2 łyżki soku z puszki po ananasie
- 4 łyżki oliwy z chili
- łyżeczka masła
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- pół szklanki krewetek koktajlowych
- sok z połowy cytryny
- natka pietruszki lub kolendra
Wykonanie :
Na maśle z oliwą, wolą i pieprzem, sokiem cytrynowym, sokiem ananasowym, czosnkiem usmażyć najpierw duże krewetki, zdjąć je a następnie wrzucić i ponownie smażyć krewetki koktajlowe. W pucharkach jak na lody układać warstwami sałatę lodową, cebulę pokrojoną w krążki, ananasa, pomidorki przekrojone na połówki, a następnie całość zalewać sosem z patelni z małymi krewetkami i na wierzchu każdej porcji układać po jednej krewetce tygrysiej. Całość na koniec można ozdobić albo natką pietruszki albo kolendrą.