Składniki :
- spory kawałek wołowiny z kością
- bulion warzywny ugotowany na kości wołowej [z liśćmi laurowymi, zielami angielskimi, solą, pieprzem itp]
- 3 duże cebule
- 5 ząbków czosnku
- passata pomidorowa
- 2 puszki białej fasolki
- sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, kminek, kolendra, majeranek, natka pietruszki
- 2 duże ziemniaki
- 1 czerwona papryka
Wykonanie :
Ugotować bulion na warzywach i kości od mięsa wołowego [klasyczny warzywny bulion z przyprawami]
Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić solą, pieprzem, paprykami i mocno obsmażyć.
Dodać do ugotowanego bulionu [przed włożeniem mięsa wyłowić warzywa, przyprawy i kość]
Gotować na wolnym ogniu tak długo aż mięso całkowicie zmięknie.
Dodać pokrojone w duże kawałki cebule, passatę, posiekany czosnek, kminek, kolendrę, majeranek, pietruszkę, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i paprykę.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Dodać odcedzoną białą fasolę i chwilę jeszcze razem gotować.
Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić.