Składniki :

  • spory kawałek wołowiny z kością
  • bulion warzywny ugotowany na kości wołowej [z liśćmi laurowymi, zielami angielskimi, solą, pieprzem itp]
  • 3 duże cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • passata pomidorowa
  • 2 puszki białej fasolki
  • sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, kminek, kolendra, majeranek, natka pietruszki
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 czerwona papryka

Wykonanie :

Ugotować bulion na warzywach i kości od mięsa wołowego [klasyczny warzywny bulion z przyprawami]
Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić solą, pieprzem, paprykami i mocno obsmażyć.
Dodać do ugotowanego bulionu [przed włożeniem mięsa wyłowić warzywa, przyprawy i kość]
Gotować na wolnym ogniu tak długo aż mięso całkowicie zmięknie.
Dodać pokrojone w duże kawałki cebule, passatę, posiekany czosnek, kminek, kolendrę, majeranek, pietruszkę, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i paprykę.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Dodać odcedzoną białą fasolę i chwilę jeszcze razem gotować.
Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić.