Składniki :

  • makaron penne
  • wątróbka drobiowa
  • pieczarki [ilość porównywalna do planowanej ilości wątróbki]
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • pomidorki koktajlowe
  • natka pietruszki
  • masło
  • olej
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Czosnek i cebulę posiekać i podsmażyć na maśle z olejem i dodać pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę.
Smażyć cały czas mieszając.
Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do smażącej się wątróbki.
Po 5 minutach smażenia dolać wino.
Przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem 10 minut na małym ogniu.
Dodać pokrojone pomidorki i posiekaną natkę.
Dusić razem jeszcze kilka chwil.
Na koniec dodać ugotowany makaron i całość razem dokładnie wymieszać.