Składniki :

  • 0,3 kg polędwicy wołowej pokrojonej w bardzo cienkie plasterki jak na carpaccio i zamarynowanej w soku z limonki i sosie sojowym
  • 1 ogórek pokrojony cienko obieraczką do warzyw
  • zielona długa fasolka ugotowana w osolonej wodzie
  • dowolny mix sałat
  • 1 czerwona papryka cienko posiekana
  • 1 mała cebulka cienko posiekana
  • 1 świeże drobno posiekane chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mango pokrojone obieraczką do warzyw
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • 1 mała marchewka pocięta cieniutko obieraczką do warzyw

Wykonanie :

Wszystkie warzywa i mango po przygotowaniu włożyć do miski i wymieszać. Z przeciśniętego czosnku, chili, sosu sojowego, odrobiny soli, soku z limonki, miodu, cukru zrobić dressing i zalać wszystkie warzywa. Dokładnie całość wymieszać i podawać z ułożoną i wcześniej zamarynowaną wołowiną na wierzchu sałatki.