Składniki :
- 0,3 kg polędwicy wołowej pokrojonej w bardzo cienkie plasterki jak na carpaccio i zamarynowanej w soku z limonki i sosie sojowym
- 1 ogórek pokrojony cienko obieraczką do warzyw
- zielona długa fasolka ugotowana w osolonej wodzie
- dowolny mix sałat
- 1 czerwona papryka cienko posiekana
- 1 mała cebulka cienko posiekana
- 1 świeże drobno posiekane chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 mango pokrojone obieraczką do warzyw
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka cukru palmowego
- 1 łyżka miodu
- sól
- 1 mała marchewka pocięta cieniutko obieraczką do warzyw
Wykonanie :
Wszystkie warzywa i mango po przygotowaniu włożyć do miski i wymieszać. Z przeciśniętego czosnku, chili, sosu sojowego, odrobiny soli, soku z limonki, miodu, cukru zrobić dressing i zalać wszystkie warzywa. Dokładnie całość wymieszać i podawać z ułożoną i wcześniej zamarynowaną wołowiną na wierzchu sałatki.